De Kooikertocht 2008
Als extra oefentocht en omdat het redelijk in de buurt was besloot ik deze tocht te gaan doen, even een vriendin van me een sms'je gestuurd of ze hier ook zin in had en toen samen op weg naar Hippolytushoef in de kop van Noord-Holland. Daar was de start vanuit Rijhal Wironruiters wat een plaatselijke manege is. Je kon starten vanaf 9 uur maar wij waren er iets eerder en dat maakte hun niets uit dus wij op weg voor de 25 Km. Na 100 meter werd ons al gezegd dat we bij de eerste rotonde nog niet linksaf hoefde maar rechtdoor omdat de rotonde er nog niet lag toen de route al geprint in het boekje stond denk ik. Na de doorgaande snelweg iets verder toch overgestoken te hebben loop je al snel in een erg rustgevende omgeving met weinig verkeer waar je op hoeft te letten ( en paard met rijtuig en wat motoren ). Na drie kwartier kwamen we al weer iemand van de organisatie tegen die even een fotootje van ons maakte ( trouwens van iedereen die meeliep ) en ons nog een versnapering  aanbood. Je loopt hier al zigzaggend door een gedeelte van de wieringen langs of door plaatsjes als Stroe, Noorderburen, De Haukes en je ziet ook nog een stukje Waddenzee. Ook kom je langs verschillende broed plaatsen waar we veel eenden, ganzen en zwanen zagen met ook al pullen erbij. Na een paar uur kwamen we de man van de organisatie weer tegen ( ja die de foto heeft gemaakt ) en die vroeg ons of hij ons boekje al had aangepast, er bleek een foutje in te staan. Ergens in de route stond dat we linksaf moesten en dat moest dus rechtsaf zijn en bij de volgende afslag was dat precies andersom, maar hij zei er wel meteen bij dat de pijlen op de grond wel goed stonden. Later zagen we dus aan de pijlen op de grond waar ze de fout hadden gemaakt want onder de getekende pijl stond " Dit staat in het boekje fout " geschreven, erg grappig maar dat geeft ook weer het gemoedelijke sfeertje van deze kleine wandelvereniging weer. Ik vroeg ook nog even of we misschien een controle hadden gemist want we waren nog niet gecontroleerd, hier was het antwoord op " dat is iets voor Nijmegen en trouwens u loopt toch voor u zelf en voor een leuke route " en die man had nog gelijk ook. Ik vond dit een leuke tocht en liep hier dus 25 Km. Je kan ook nog kiezen voor 5, 10, 15 of 35 Km. Deze tocht gaat ongeveer 95% over verharde en de ander 5% is een stukje camping terrein en door een klein bos. Voor onderweg kan je wat te eten of drinken meenemen maar er zijn ook wat rustpunten in de route waar je wat kan krijgen ( zelf niet gestopt op de rustpunten ). Voor herhaling vatbar of misschien eens een andere tocht van deze organisatie. Tot ziens in de toekomst.
Koeien in de kop van Noord-Holland En daar ligt hij dan, de Waddenzee. Mooie lange slootjes met veel kroos en kikkers. Weer zo'n mooi slootje, nu zonder kroos. Daar loopt Karina te genieten van de omgeving. Karina en ik onderweg tijdens de Kooikertocht.
 Deze tocht was georganiseerd door Wandelsportvereniging Wieringen Heelaas bestaat deze wandel sport vereniging niet meer, tenminste ze hebben geen website meer.
Klik hier om al mijn Diploma's en Medailles te zien
Geüpdate op 01 Februari '14