De Vierdaagse van Nijmegen, daar ben ik nu 11 keer gestart. Zoals de meeste wandelaars weten is hij in 2006 is na 1 dag stil gelegd dus uiteindelijk heb ik hem 10 keer uitgelopen. In 2009 ging ik dus op voor het gouden kruisje, deze heb ik uiteindelijk ook gekregen omdat ik hem weer, zoals alle jaren dat ik nu gelopen heb, hem goed wist te volbrengen Dit jaar was het prima wandelweer met een lekkere temperatuur zo nu een dan een zonnetje en voor mij, alleen tijdens de derde dag op het einde van voor de eerste heuvel tot de finish in Nijmegen regen. De laatste dag bracht ook wat regen net toen ik door Grave liep maar daarna was het perfect. Het was weer een geweldig evenement en ik heb weer verschillende mensen gesproken, bekende van eerdere edities en mensen die ik tijdens andere wandeltochten was tegengekomen en ook nieuwe mensen. Elke keer ben ik toch weer verbaasd over het enthousiasme van de mensen langs de kant en van de lopers die er helemaal aan kapot gaan, die erdoor heen zitten en hem toch willen uitlopen die 200 Km. Maar ja als je het gehaald hebt dan krijg je ook wel wat een officiële Koninklijke onderscheiding voor de prestatie die je gedaan hebt, en voor mij was het dit jaar dus het gouden kruisje. De intocht is altijd een feest ook al regende het wel eens en die pijn aan je voeten is dan nog maar bijzaak. De Vierdaagse voert je hoofdzakelijk over verharde wegen en door leuke dorpjes. Onderweg delen promotie teams van alles uit, zoals nieuwe drankjes of gewoon petjes, appels of wat Vitens doet, wandelwater. Ook is er van alles te koop van koffie, thee, fris/Energy dranken en soep tot alles wat eetbaar is. Maar je kunt natuurlijk ook zoals de meeste mensen doen je eigen lunch en drinken meenemen. De vierdaagse wordt altijd gehouden in de derde week van juli. Dit jaar was voorlopig mijn laatste 4 daagse, na 10 keer vindt ik het nu even genoeg. Het kruisje van de 11 met het kroontje erop haal ik wel als ze de 100ste 4 daagse organiseren, dus tot over 7 jaar in Nijmegen.
John Frost Brug bij Nijmegen Bijna op de John Frost Brug vlak voor Nijmegen Militair kamp ergens op de route Gezellige drukte in het Militairen kamp.
4 daagse foto's 2009
Ik onderweg genomen door rode pet 83 meer foto's van deze man op www.viagladiola.tk
Zie jij de man met de papagaai? Hij is bijna bij de fotograaf. Daar kom hij weer in de verte aanlopen. Hier tijdens de 4daagse van 2007 Daar is hij weer, in een eerdere editie. Deze 2 heb ik leren kennen tijdens Polcirkel marsen. Hier alvast wachten op een biertje. Laatste knipje gehad, tijd voor een biertje. We zijn er na 4 dagen 50 Km te hebben gelopen.
Hier sta ik samen met Hans en Wout aan een welverdiend biertje en later  bij de finish
De Vierdaagse van Nijmegen 2006 Ik zou hem voor de 8ste keer gelopen hebben maar zoals iedereen wel op Tv en in de krant heeft kunnen lezen zijn na de eerste dag de andere 3 dagen afgelast omdat het niet meer verantwoord was om te lopen vanwege het extreem warme weer. Zelf was ik weer aardig op tijd binnen namelijk 13.30 maar een halfuur daarvoor liep ik over de beruchte dijk waar zoveel mensen zijn flauwgevallen, ik had het gevoel dat iedereen daar stilstond want ik ging als een warm mes door het bekende pakje boter. Toen ik die avond hoorde dat er 2 mensen waren overleden schrok ik toch wel even, ik vind in ieder geval dat de organisatie goed gehandeld heeft door het evenement stil te leggen ondanks dat een hoop lopers door wilden gaan, maar ja soms moet je mensen beschermen tegen zichzelf want wil je echt zover gaan dat die mooie medaille uiteindelijk op je kist ligt te pronken, ik niet, dus dit jaar ben ik er weer voor de 11de keer en hopelijk met iets lekkerder weer. Hoop jullie daar te zien.
Dit kaartje deelde ik uit in 2008
Meer info over de vierdaagse vindt je hier www.4daagse.nl